Okos otthon megoldások

Az okos otthon  megoldások lényege, hogy lakókörnyezetünket komfortosabbá tesszük úgy, hogy ezzel energiát takarítunk meg, és kíméljük a környezetet. Okos otthonunkban szabályozhatjuk a világítást, az árnyékolást, a klímát, a fűtést. Akár szabályokat felállítva az öntözőrendszert is. Összehangolhatjuk a risztóval, de akár a beléptetőrendszerrel is.

Világítás, hárnyékolás, hűtés-fűtés, öntözőrendszer, nyitásérzékelők, és riasztó rendszer kiépítése.
Lámpa-világítás, elérhető kényelmi rendszer az okos otthon kialakításra.

Világítás

Az okosotthon világítása nem egyenlő a LED technológiával, de kétségtelenül összeforr a kettő, hiszen a két megoldás nagyban hozzájárul az energiamegtakarításhoz. A világítást összehangolva a központi egységgel számos hasznos funkciót valósíthatunk meg.

Kábelezéstől függetlenül te határozhatod meg, hogy egy adott kapcsoló megnyomásakor melyik kimeneti ponton lévő világítótest világítson.

Egy kapcsolás, két kapcsolás, hosszan nyomás


Tetszőlegesen meghatározhatod, hogy egy adott kapcsoló egyszeri, kétszeri kapcsolásakor, vagy hosszan megnyomása esetén milyen világítótestek kapcsolódjanak. Például egyszeri megnyomás esetén a konyhai mennyezeti lámpa, kétszeri esetén a konyhapult led, hosszan megnyomás esetén pedig mindkettő felkapcsolódik.

Határozz meg olyan világításokat, amelyeket összeköttetésbe hozunk a mozgásérzékelővel. Ha például este hazaérsz a munkából és a garázskapu kinyílik, akkor a beállónál lévő világítás üdvözlőfényként felkapcsol.
Nincs többé égve felejtett lámpa. Beállítható, hogy a rendszer érzékelje, ha nem tartózkodik a család otthon, és ebben az esetben minden világítást lekapcsol.
A rendszer akár abban is segítségünkre lehet, hogy hajnali kettőkor ne kelljen a sötétben botorkálni a házban, hiszen a központ minimálisra csökkentett kísérőfényt fényerő biztosít. Dolgunk végeztével lekapcsolja azt. Természetesen ez a gyerekszoba esetén is hasznos funkció, akár nyitásérzékelővel összekötve.

Hosszabb távollét esetén, sötétedés után a rendszer az előre meghatározott beállítások szerint véletlenszerűen kapcsolgatja a kül -és beltéri lámpákat, állítja a redőnyöket, tökéletesen szimulálva ezzel, mintha a család a házban tartózkodna.

Nincs többé égve felejtett lámpa. Beállítható, hogy a rendszer érzékelje, ha nem tartózkodik a család otthon, és ebben az esetben minden világítást lekapcsol. 

Hangulatodnak, napszaknak és külső fényerőnek megfelelő belső világítás, melyet egy alkalmazáson keresztül vezérelhetsz.

A világítást a központi egységgel párosítva számos hasznos funkciót kínálhat. Fényerőszabályozás, otthonlét funkció, mozgás érzékelés.
A nyitásérzékelő elhelyezhető ablakokra, bejárati ajtóra, gyerekkapura egy lépcsőfeljáróhoz, de akár a hűtőre és fagyasztóra is. A telefonra letölthető alkalmazás a nyitás állapotát jelzi.
Nyitásérzékelő, elérhető kényelmi rendszer az okos otthon kialakításra.

Nyitásérzékelők

Okosotthon megoldásban a rendszerünk érzékeli, ha a beállított állapotban változás történik, és a meghatározott módon figyelmeztet minket. Ez történhet telefonos applikációban, de akár a házban lévő hangrendszeren keresztül is. A nyitásérzékelő elhelyezhető ablakokra, bejárati ajtóra, gyerekkapura egy lépcsőfeljáróhoz, de akár a hűtőre és fagyasztóra is.

Fűtés-hűtés, elérhető kényelmi rendszer az okos otthon kialakításra.

Hűtés-fűtés

Állítsd be tetszőlegesen a hőmérsékletet az épület bármely részében a család napi rutinjához igazítva. Az okosotthon a beállításoknak megfelelően minden helyiség energiafelhasználását megtanulja. A kifinomult algoritmus segítségével képes szabályozni az árnyékolást, a hűtő-fűtő rendszert, hogy az adott időben – beleszámolva a felfűtés és lehűtési időt is – a megfelelő hőmérséklet legyen. Ha esetleg hamarabb érnél haza, akkor akár applikáción keresztül is állíthatod az egész házban, zónánként vagy eszközönként (radiátor, klíma).

Kialakítjuk a megfelelő zónákat, összehangoljuk a többi eszközzel és az igényeiddel.
Kövesd nyomon, egy alkalmazáson keresztül hogyan változik az épület hőmérséklete, vagy az energiafogyasztás

Fűtés, hűtés. Állítsd be tetszőlegesen a hőmérsékletet az épület bármely részében a család napi rutinjához igazítva.
Árnyékolástechnika. Az okos otthon vezérlés a képes arra, hogy kövesse a nap irányát és ennek megfelelően állítsa be a redőnyök állását.
Árnyékolástechnika, elérhető kényelmi rendszer az okos otthon kialakításra.

Árnyékolás

Az alkalmazásban beállított paramétereknek megfelelően képes az árnyékolók összehangolt működésével a okosház hűtését és fűtését segíteni. Ez egyrészt a leengedett árnyékoló mértékével, másrészt az árnyékolás dőlésszögével érhető el. Többé nem kell aggódnod, hogy feltekerted-e az árnyékolót, hiszen okosházad képes lesz arra, hogy erős szélfújás esetén kiadja az utasítást az árnyékolok alaphelyzetbe állítására.

A vezérlés a képes arra, hogy nyomon kövesse a nap irányát és ennek megfelelően állítsa a redőnyök dőlésszöget, kellő fényerőt és maximális hűtést biztosítva. 

Zene-moziélmény, elérhető kényelmi rendszer az okos otthon kialakításra.

Zene és moziélmény

Az okosotthonod képes lesz arra, hogy kedvenc zenéidet abban a helyiségben játssza le, ahol éppen tartózkodsz. Ha pedig mozizna a család, akkor egyetlen kattintással lemennek a redőnyök, a projektor és a hangrendszer bekapcsol, a fények a kért értékre állnak. 

Zene, és moziélmény. Vezérelhető kényelmi funkciók, mely egy alkalmazáson keresztül kommunikál az eszközökkel. Tekerd fel a hangerőt, automatizáld a projektort.
Az öntözőrendszer gondoskodik arról, hogy kerted növényei hidratáltak maradjanak, mely egy központi vezérlő által automatizálható.
Öntözőrendszer, elérhető kényelmi rendszer az okos otthon kialakításra.

Öntözőrendszer

Programozásnak megfelelően az okosotthon központ képes arra, hogy teljes körűen gondoskodjon arról, hogy kerted növényei mindig pompázzanak.

Nézzünk egy konkrét példát. Ha a napi hőmérséklet két napon keresztül 28 fok felett volt, és nem volt csapadék, akkor bekapcsol az öntözés. A rendszer megnézi, hogy a ciszternában lévő vízszint megfelelő-e, és ha igen, akkor onnan locsol, ha pedig nem, akkor a vezetékes vizet használja. De akár kialakítható két, vagy többkörös rendszer, eltérő szabályokkal programozva, ha a napfény a kertet nem egyformán éri.

Öntözőrendszer, elérhető kényelmi rendszer az okos otthon kialakításra.

Szén monoxid és füst érzékelő

Az okosotthon tervezésénél semmit sem hagyhatunk a véletlenre és mindenre gondolni kell, hiszen legfontosabb szeretteink és értékeink védelme. A telepítendő eszközt úgy tervezték, hogy a fejlődő tűz korai szakaszát érzékelje.

Füstérzékelő, az okos otthon eszközt úgy tervezték, hogy a fejlődő tűz korai szakaszát érzékelje, és jelezze.
Kérdezz bátran, visszahívunk!

Lépj velünk kapcsolatba!

Olyan okos funkciót keresel, amit esetleg nem írtunk, és érdekelne? Megvalósíthatósági kérdésed van? 

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!👉